Rapper Boef huisdichter Museum De Pont

92_Rapper Boef huisdichter Musuem De Pont-2

Om de viering van zijn 25-jarig bestaan extra luister bij te zetten, heeft Museum De Pont in Tilburg rapper Boef aangesteld als huisdichter. Dat meldt het Brabants Dagblad vanochtend. Boef, die er net een werkstraf op heeft zitten voor het beledigen van een agent in een van zijn vlogs, laat via WhatsApp weten: “Het werd hoog tijd dat het museum mij vroeg. Zoals ik laatst al tegen die rechter zei: ik neuk je dochter, alles wat ik doe is kunst.”

Hendrik Driessen, directeur van De Pont, zegt Boef al een hele tijd te volgen: “Klopt, hij is mijn favoriete Tilburgse rapper. Uit zijn teksten haal ik veel inspiratie voor mijn openingsspeeches. Als museum staan wij natuurlijk middenin de maatschappij, dat is precies wat Boef zo aansprak toen we hem hiervoor vroegen. Geweldig dat hij bereid is om de komende tijd ons visitekaartje te willen zijn.”

Hoewel Boef officieel pas vanaf maart in dienst treedt, schreef hij op verzoek van FC Kunst al zijn eerste gedicht over de tentoonstelling van Fiona Tan:

Fiona Tan
Wat is die naam dan
Je lijkt niet eens op Humberto
Ben je Chinees of zo
Je bent zo klein
En vloggen kan je ook al niet
Niemand die een vlog
Van een fokking uur uitziet
Maar die berg is oké
We moeten omhoog
Dus fok die kunst
We gaan die berg op, to the top

Carnaval vieren till we drop