Inwoners Wassenaar opgelucht na vertrek Pijbes

67_pijbes-weggepest-2

Wim Pijbes vertrekt per 1 oktober bij Museum Voorlinden, omdat hij ‘meer ruimte’ wil. Wij spraken zijn heftigste tegenstanders: de inwoners van Wassenaar. 

Willem-Jan-Willem komt net uit de poelier gelopen: “Ik verwachtte jullie al! Ik wist het al lang joh, wat dacht je dan? En natúúrlijk had ik door dat Wim hier niet zou aarden. We hadden met de buurt een wedje gelegd hoe lang hij het zou volhouden. Volgens mij heeft Monique-Claire gewonnen, maar dat moet je aan haar vragen.”

“Ja, dat is correct”, zegt Monique-Claire vanuit haar vaste stoel in de beautysalon, “van dat potje kan ik best een aardig feestje geven! Ik begrijp wel dat het Wim hier benauwde. Ik ben zelf ook import, wist je dat? Kom uit Aerdenhout. Nu gaat de klei erop, dus ik kan even niet praten!”

Bij de traiteur treffen we Diederik-Lodewijk, die ‘een feestmaaltje’ komt halen: “Kostelijk, nietwaar?”, zegt hij tevreden. “Hier bij ons in Wassenaar moet je ruimte niet zomaar nemen, die moet je krijgen, snap je? Die moet je verdienen. Maar ach, Wim heeft in die maanden Voorlinden toch een hoop meer verdiend dan hij aan dat overheidshongerloontje van het Rijksmuseum overhield, dat gun je zo’n kerel ook wel.”

Frederik-Jan-Pieter bemoeit zich vanuit zijn Porsche cabrio met het gesprek: “Je gaat die persratten toch niet vertellen hoe we het voor elkaar hebben gekregen? Dat was natuurlijk geen fair play, nee, trots zijn we er heus niet op. Maar ja.” En hij scheurt weer weg. Diederik-Lodewijk: “We vertrouwen elkaar hier, dat is essentieel, schrijf dat maar op, knapperd. Maar ik moet gaan, anders wordt mijn hazenpeper koud.”

Eén gedachte over “Inwoners Wassenaar opgelucht na vertrek Pijbes”

Reacties zijn gesloten.