Fietsersbond eist fietstunnel onder Museum Voorlinden

51_Fietsunnel

De Fietsersbond eist dat er een fietstunnel onder Museum Voorlinden in Wassenaar komt. “Een principe-kwestie”, aldus een woordvoerder. “Je zou eigenlijk onder ieder museum door moeten kunnen fietsen, desnoods eroverheen.”

De bouw van het museum is inmiddels bijna afgerond, er wordt al voorzichtig ingericht, in september staat de opening gepland. “Maar niet als het aan ons ligt”, laat de Fietsersbond weten. “Het slaat echt nergens op dat je helemaal om het museum heen moet als je naar de duinen wil fietsen. Wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het museum pas opengaat als iedere tweewieler eronderdoor kan.”

Museum Voorlinden had met de keuze voor Wim Pijbes als directeur op deze ontwikkeling geanticipeerd: “We hebben natuurlijk niet voor niets voor Wim gekozen. Dit zagen wij al van verre aankomen. Maar als er iemand tegen beter weten in bereid is om het tegen de Fietsersbond op te nemen, is het wel Wim.” Inwoners van Wassenaar waren minder blij met de komst van Pijbes, en ook het idee van een fietstunnel staat hen niet aan. FC Kunst sprak inwoner Willem-Jan-Willem, die brieste: “Fietsen stinken, bah! Wij gebruiken onze fietspaden meestal hippisch of voor die koddige meidenautootjes natuurlijk.”

Pijbes zelf reageert laconiek: “Zo’n passage, want zo heet zoiets eigenlijk, is natuurlijk van de zotte: levensgevaarlijk, zeker met al die paarden hier. Neemt niet weg dat ik er vast wel van kan genieten, als die passage er straks is hoor. Maar voor de vorm zal ik me er met hand en tand tegen verzetten, ik heb er zin in!”

2 gedachten over “Fietsersbond eist fietstunnel onder Museum Voorlinden”

  1. Helemaal voor!! Er zouden eigenlijk fietstunnels onder alle musea in Nederland moeten komen, want denk maar eens aan alle mooie schilderingen die daar als vanzelf op de muren komen, en in fietstunnels is het altijd gezellig en veilig, vooral rond de nachtelijke uren als de kroegen dichtgaan. Ook graag een fietstunnel onder heel Wassenaar, want voor een Leidenaar zoals ik ligt dat plaatsje gewoon in de weg als je naar het strand wil. Fietsersbond, doe je best!!

Reacties zijn gesloten.