BNN presenteert: Kate is verontwaardigd

Verontwaardiging_01

De veelbesproken video van kunstenaar Stefan Ruitenbeek waarin Kate Sinha vol verontwaardiging door de Appel loopt, blijkt de pilotaflevering voor een nieuw tv-programma van BNN. Het zal heten: Kate is verontwaardigd en in iedere aflevering staat haar verontwaardiging centraal. Ruitenbeek zal de serie produceren, monteren en op willekeurige momenten van ondertiteling voorzien.
De kunstenaar is ook verantwoordelijk voor het droppen van Kate op een onverwachte locatie die verontwaardiging opwekt. FC Kunst wist alvast enkele sleutelscènes en screenshots uit de eerste vijf veelbelovende afleveringen te bemachtigen.

Afl. 1: Verontwaardiging in het zwembad

Kate_01

Kate: “Die badmeester staat me helemaal niet aan, die fluit partijdig. En het water is koud noch warm. Eerder lauw, ik zou het gewoon lauw noemen, een soort non-temperatuur. Wat gewoon laf is, want als je ergens een statement mee kunt maken is het met de warmte van het water. O, en ik ben mijn badpak vergeten.”

Afl. 2: Verontwaardiging op het voetbalveld

Kate_02

Kate: “Laten we wel wezen, ik kijk nu gewoon naar een stel mannen die op een grasveld achter een bal aanrennen. Het is echt niks meer dan dat. En weet je wat een geld dit kaartje heeft gekost? Die stoeltjes zitten ook niet lekker. Dat hooligan-sfeertje ook, ik word er een beetje onpasselijk van. En ik hou eigenlijk sowieso meer van korfbal. Het gras is mooi bijgehouden, maar iemand heeft er met verf witte strepen op gezet. Hoe onorigineel!”

Afl. 3: Verontwaardiging in de dierentuin

Kate_03-01

Kate: “Die leeuw die ligt nu al heel lang te slapen, die zou gewoon dood kunnen zijn! Het voeren van de zebra’s was erg saai en gewoon, ongeïnspireerd. De pinguïns zouden echt een beetje aan hun choreografie moeten werken, dat waggeldansje ken ik zo langzamerhand wel. Nu wil ik patat!”

Afl. 4: Verontwaardiging in de sportschool

Kate_04

Kate: “Ik betaal voor een abonnement, maar ik kom hier eigenlijk nooit. Zonde van m’n tijd. Het ruikt er naar zweet, je voelt het, je ziet het, maar het doet me zo weinig. En je moet hele rare kleren aan, zie je dat? Echt wat je bij de Perry Sport zag drie jaar geleden. Om je maar te conformeren, daar doe ik echt niet aan mee. Het is hier ook te vol, met al die apparaten. En de muziek staat te hard.”

Afl. 5: Verontwaardiging in de woestijn

Kate_05

Kate: “Dit lijkt wel gewoon zand. Bizar. Wat een gedoe om dit hier allemaal neer te leggen. Iemand die dat doet heeft duidelijk te veel tijd. En ook te veel geld. Dit is zo iemand die zijn vondsten toont. Wat is de relatie tussen de afzonderlijke delen van de vondsten? Dat is aan ons om te bepalen. Ik heb trouwens behoorlijk veel dorst gekregen nu, waar is de bar?”

2 gedachten over “BNN presenteert: Kate is verontwaardigd”

Reacties zijn gesloten.