Raad voor Cultuur geeft wildcard aan golfslagbad de Dolfijntjes

39_RvC wildcard

Zwembad de Dolfijntjes in Meppel-West heeft onverwachts een zeer positief advies gekregen van de Raad voor Cultuur in het rapport dat gisteren werd gepresenteerd. De raad heeft voor het eerst een zogenaamde wildcard ingezet waarmee een bedrag op de Rijksbegroting van 5,5 miljoen per jaar gemoeid is.

De raad roemt niet alleen de “verrassende en vernieuwende programmering”, waaronder babyzwemmen en aquajoggen, maar ook de culturele diversiteit van de zwembadbezoekers en hun leeftijd. De raad bericht: “Geen andere culturele instelling weet zo veel schaars gekleed jong publiek aan zich te binden, een geslaagd samengaan van burkini’s en aarsgeweien.” Over de bezoekersaantallen is de raad positief, maar de lichtshow bij het discozwemmen kan flitsender, net als de muziekprogrammering. De raad hoopt dat een deel van het genereuze bedrag hieraan zal worden besteed. Over het golfslagbad wil de raad nog kwijt dat het “een werkelijk immersieve ervaring biedt, die zeldzaam is, in deze tijd”. Badmeester Sjors was zich net aan het omkleden toen Joop Daalmeijer van de Raad voor Cultuur in zijn kikvorstenue langs kwam om hem namens het hele team te feliciteren. Hij zal de komende week “extra coulant fluiten”, beloofde hij toen hij was bijgekomen van de schrik.

Een eervolle vermelding heeft het advies voor de huisartsenpraktijk van dokters Veurlebuik en Moespunt in Veghel. “De wisselende tentoonstellingen van hedendaagse aquarellen hebben de raad zeer verrast.” De huisartsenpraktijk overweegt nu politieke druk uit te oefenen om alsnog een deel van de 5,5 miljoen te kunnen innen. Daalmeijer: “Dat kan helemaal niet hoor. Die wildcard is eigenlijk de enige manier waarop wij als raad nog directe invloed hebben, dat pakt niemand ons af, hierbij hebben wij niks met politiek te maken, zo simpel is het.”