Nieuw bij IKEA: Imhøff keuken, Magåli koelkast en Køks douchegordijn

Nieuw bij IKEA-v8

Super hot nieuws voor alle IKEA-fans. Het Zweedse meubelconcern komt dit voorjaar in Nederland met een exclusieve serie meubels en accessoires, ontworpen door hippe jonge kunstenaars. Op de IKEA-website krijg je alvast een sneak peek van de nieuwe must haves uit de reeks SAMTIDA.

De Imhøff keuken valt op door innovatief design. Onbewerkt hout is gemixt met grote platen gekleurd plexiglas, heel contemporary. Designer Saskia Noor van Imhoff verdiepte zich voor dit ontwerp grondig in keukens en verborgen kookprocessen. Vervolgens toog ze aan het deconstrueren: de Imhøff heeft die typische uitstraling van een omgevallen schap op de houtafdeling van uw plaatselijke bouwmarkt. Tegelijk bracht ze subtiel allerlei dwarsverbanden aan tussen kastjes, spoelbak en afzuigkap. Nog een ingenieus detail: ook als hij niet wordt gebruikt, komen er af en toe pufjes stoom uit de ingebouwde afwasmachine. De Imhøff keuken is leverbaar in de trendkleuren cyaanblauw, magentarood en geel en past perfect in ieder avant-gardistisch interieur. Enige IKEA-ervaring is wel vereist, de montagehandleiding is namelijk multi-interpretabel.

De deconstructive look van deze keuken is heel goed af te maken met de Magåli koelkast, ook zo’n geil hebbeding. De glanzende coating geeft deze koelkast die kille uitstraling, maar ook een onverklaarbaar mooie eigenaardigheid. Nee, dit is geen huis-tuin-en-keuken frigidaire, eerder een vervreemdend, verleidelijk en tegelijk ook afstandelijk ‘object’. Het is echt zo’n unique piece waarvan de buren zullen zeggen: ‘Wow, wat is dát?!’ Dat de koelkast geen deur heeft, maakt hem een onbruikbare energieslurper. Daar was het designer Magali Reus precies om te doen: het esthetische met het onvolmaakte combineren is helemaal haar ding.

Een andere showstopper is het Køks douchegordijn. Het dessin bestaat uit allerlei gekke spulletjes in frisse pastelkleuren: veertjes, broekzakken, portemonneetjes, kraagjes met stropdassen. Ze lijken erop getamponeerd, heel edgy. Op de IKEA-website staat: “Designer Aukje Koks ontwierp een illusie van een douchegordijn, deze plakt nooit aan je billen en is ideaal voor de kleinere badkamers.” Dit douchegordijn is dus eigenlijk helemaal geen douchegordijn. Als hier maar geen klachten over komen!